Normy kvality pri výrobe plastových granulátov

Plastové kontajnery majú v mnohých oblastiach navrch nad svojimi drevenými a kovovými náprotivkami. Sú výrazne ľahšie a mechanicky a chemicky odolnejšie, sú estetické a ľahko sa čistia a výborne odolávajú aj tým najnáročnejším poveternostným podmienkam. Okrem toho - a to je v súčasnosti obzvlášť dôležité - sú šetrné k životnému prostrediu; takéto nádoby vyrobené z kvalitných plastov (najčastejšie z polyetylénu s vysokou hustotou, polypropylénu alebo kopolyméru polyetylénu a polypropylénu) vydržia aj niekoľko rokov intenzívneho používania a na konci ich životného cyklu a po spracovaní na granulát sa môžu recyklovať ako zložka nového výrobku.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Granulát verzus regranulát

Obaly, ako sú skladovacie a prepravné boxy, sa zvyčajne vyrábajú vstrekovaním, pri ktorom sa ako vstupný materiál používajú plastové pelety vo forme guľôčok alebo valčekov s rezanými vláknami. Ide o vstrekovanie plastifikovanej hmoty zahriatím do formy, v ktorej potom tuhne do požadovaného tvaru za podmienok zvýšenej (v prípade termosetových plastov) alebo zníženej (v prípade termoplastov) teploty. Potom stačí výrobok vytlačiť z formy a vyčistiť/vyhladiť, aby bol pripravený na použitie.

Primárny granulát sa získava pri spracovaní ropy; regranulát je naopak surovina získaná spracovaním recyklovaných plastov. Prvý z nich má často lepšie fyzikálne vlastnosti, pretože polymérne reťazce roztrhané v procese recyklácie strácajú svoju pevnosť a stabilitu, takže výrobky vyrobené z regranulátu môžu byť krehkejšie a menej odolné v ťahu. Napriek tomu sa výrobcovia vzhľadom na vyššiu cenu primárneho granulátu a vzhľadom na súčasné environmentálne požiadavky čoraz častejšie a ochotnejšie obracajú na regranuláty.

Granulát v obaloch pri vstrekovaní

Proces prípravy regranulátu na opätovné použitie si vyžaduje dôkladnú separáciu druhov plastov z postspotrebiteľského a postpriemyselného odpadu - čo pri výrobe "čistého" panenského granulátu nie je potrebné. Okrem oddelenia rôznych druhov plastov je potrebné ich očistiť od prítomnosti iných látok v pracích procesoch. Ďalšou fázou je sušenie a drvenie (mletie) v špeciálnom mlyne. V závislosti od potrieb a požiadaviek technologického procesu sa regranulovaný plast môže použiť priamo na vstrekovanie alebo sa môže obohatiť o ďalšie zložky (modifikátory), ktoré menia vlastnosti suroviny podľa konkrétnych potrieb. Nakoniec sa vyfrézovaný materiál prenesie do extrudéra, kde sa uskutoční konečný proces granulácie, t. j. materiál vo forme prášku sa premení na granule. Tie majú zvyčajne podobu malých guľôčok (granúl) alebo vlákien. Prvotné granule majú zvyčajne priesvitnú, mliečnu alebo béžovú farbu a sú dokonale vhodné na farbenie v hmote, aby sa im mohla dodať požadovaná farba. Pri regranulátoch je to ťažšie; bývajú žltkastejšie, a ak sa vyrábajú z rôznofarebného odpadu, potom majú často sivú farbu.

Vlastnosti granúl/regranulátov priamo závisia od druhu plastu, z ktorého sú vyrobené - čím kvalitnejší je plast, tým lepšie sú jeho vlastnosti. Výrobcovia prednostne používajú niekoľko druhov granulátu. Prvým je LDPE granulát vyrobený z polyetylénu, ktorý sa vyznačuje odolnosťou voči mechanickému poškodeniu a poveternostným vplyvom, trvanlivosťou a ľahkosťou. HPDE granulát (vyrobený z polyetylénu s vysokou hustotou) je mimoriadne odolný voči nízkym teplotám a pôsobeniu kyselín, zásad a solí. Polypropylénový granulát PP je termoplastický a po ochladení získava späť svoju pôvodnú tvrdosť.

Výber je kľúčový

Používanie recyklovaných granulátov nielenže pomáha životnému prostrediu, ale umožňuje spoločnostiam optimalizovať prevádzkové náklady, pretože výrobky z regranulátu sú často lacnejšie ako výrobky z primárnych plastov. Hoci pevnostné parametre regranulátov sú o niečo nižšie a ich viskozita je nižšia, neuberá im to na užitočných vlastnostiach, o čom svedčí aj obľúbenosť prepravných/skladovacích boxov vyrobených z recyklovaných plastov.

Fáza triedenia má veľký význam pre kvalitu výrobkov z regranulátu. Výber surovín, ktoré vstupujú do esktrudéra, je rozhodujúci - čím je presnejší, tým lepšie vlastnosti regranulátu možno dosiahnuť v recyklačných procesoch. V ideálnom prípade by sa triedenie odpadu malo uskutočňovať už v mieste vzniku, aby sa maximalizovalo jeho zhodnotenie. Výsledkom je produkt najvyššej kvality, ktorý spĺňa všetky očakávania pri zachovaní dobrého pomeru ceny a kvality. V ideálnom prípade by mal byť nový výrobok vyrobený z homogénneho plastu, pretože tak sa zachovajú všetky jeho pôvodné vlastnosti. Dodatočné zmäkčovadlá, povlaky a zmesi rôznych polymérov znečisťujú materiál, zhoršujú jeho kvalitu a zvyšujú výrobné náklady. Oplatí sa skontrolovať, či má recyklát certifikáty ako Blue Angel, RecyClass, EuCertPlast; tie nielenže potvrdzujú, že je vyrobený z recyklovaných plastov, ale svedčia aj o jeho vynikajúcej kvalite (zákazníkom spoločnosti bekuplast odporúčame prečítať si naše certifikáty).

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka