Plastové skladovacie kontajnery - prečo by sa na ne mali spoliehať rôzne priemyselné odvetvia?

Created by Monika Sojka |

Kartónové škatule, drevené debny, palety alebo dokonca obyčajné plastové vrecia. V závislosti od špecifík obchodu mnohí majitelia obchodov denne používajú rôzne metódy balenia, prepravy a skladovania svojich výrobkov. Je však vždy rozumné zachovávať takúto rozmanitosť? Možno existuje riešenie, ktoré je nielen univerzálnejšie, ale jednoducho efektívnejšie?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Odpoveď je "ÁNO!" Samozrejme, hovoríme o skladovacích nádobách, ktoré sú vyrobené z plastu. Prečítajte si, v ktorých odvetviach sa používajú a prečo by ste si ich mali vybrať.

Aké sú najväčšie výhody plastových skladovacích kontajnerov?

Výhody tohto typu riešenia možno nájsť v dvoch hlavných aspektoch, a to v preprave aj v samotnom používaní.

  • Pokiaľ ide o prepravu, plastové kontajnery na skladovanie znižujú riziko poškodenia sortimentu, umožňujú efektívnu prepravu veľkých objemov a výrazne uľahčujú logistické procesy (ľahko sa vykladajú a nakladajú).
  • Pri pravidelnom používaní sa plastové kontajnery na skladovanie vyznačujú okrem iného ľahkou manipuláciou, jednoduchým čistením a navyše aj robustnosťou. Vďaka tomu sa môžu používať opakovane - počas niekoľkých rokov.

V ktorých oblastiach nachádzajú takéto výrobky osobitné využitie?

Osobne môžeme uviesť aspoň tri príklady, kde plastové nádoby môžu úspešne nahradiť tradičnejšie riešenia. A tu sú:

Nádoby na skladovanie zeleniny v obchodoch s potravinami

Mnohé tradičné predajne zeleniny používajú najmä klasické drevené prepravky, ktoré, áno, sú určite ekologické a ergonomické. Materiál, z ktorého sú vyrobené (drevo), má však určité obmedzenie: je náchylný na vlhkosť, pričom jeho štruktúra (spojenie častí) ho robí vhodným na používanie len na obmedzený čas. Po tucte alebo viacerých prepravách sa opotrebuje, čo sa prejaví v potrebe opravy alebo je určený na likvidáciu.

Nádoby na skladovanie zeleniny (vyrobené z plastu) sú v tomto ohľade jednoznačne lepšie - aj z obchodného hľadiska. Nielenže sú úplne bezpečné pre skladované predmety, ale navyše ich konštrukcia umožňuje ich voľné použitie nie desiatky, ale stovky či tisíce krát.

Nádoby na skladovanie mäsa pre mäsiarstva

Mäso, podobne ako zelenina alebo ovocie, sa musí skladovať v podmienkach, ktoré zachovajú jeho čerstvosť čo najdlhšie. Okrem toho zohráva mimoriadne dôležitú úlohu aj ich čistota alebo odolnosť voči nízkym teplotám (prepravujú sa v špeciálnych chladiacich boxoch). Skladovacie nádoby na údeniny, salámy a mäso od spoločnosti bekuplast majú všetko. Zabezpečujú bezpečnú a hygienickú prepravu vašich potravín. A po ich vyprázdnení - ich môžete ľahko podrobiť umývacím a sušiacim procesom.

Kontajnery na skladovanie oblečenia pre obchody s módou

Oblečenie predávané v obchodoch sa veľmi často prepravuje a skladuje vo vreciach alebo kartónových škatuliach. Netreba dodávať, že tento prístup so sebou prináša 2 hlavné riziká. Po prvé, obaly sa rýchlo opotrebujú. Po druhé, existuje značné riziko, že sa oblečenie poškodí alebo aspoň pokrčí. Na nápravu tohto problému sa odporúča zvoliť si plastové obaly na skladovanie oblečenia, ktoré: ochránia tovar a vydržia dlhé roky.

Krabice a prepravky pre obchody - priamo od bekuplastu

Všetky typy prepraviek, ktoré sme spomenuli v tomto článku, nájdete priamo v sortimente spoločnosti bekuplast. Môžete sa pozrieť na našej webovej stránke alebo využite podporu našich skúsených konzultantov, ktorí vám radi poskytnú odbornú pomoc.

 

Autor príspevku: M:

Monika Sojka - marketingová špecialistka